VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Pensioenpremie dubbel zo hoog

Geplaatst op: 26-04-2015, 11:29:33

Duizenden werkgevers wacht een nare verrassing als ze een nieuw pensioencontract afsluiten. Door de lage rente en hoge levensverwachting stijgt de premie soms wel 100%.

Het gaat om werkgevers die een pensioenregeling met een eindloon- of middelloonregeling hebben afgesloten bij een verzekeraar. Ruim 14.000 bedrijven met in totaal meer dan 440.000 man personeel vallen in die categorie, berekende Jaap Harmsen, directeur van pensioenadviesbureau Pensioen Perspectief.

Rode cijfers

„Contracten met pensioenverzekeraars lopen vijf jaar. Alleen al dit jaar zullen dus bijna 3000 bedrijven een nieuw contract moeten afsluiten. Zij worden geconfronteerd met premiestijgingen van minstens 40%, maar ik ken ook gevallen waarbij de premie verdubbelde”, licht Harmsen toe. „Zulke bedrijven moeten oppassen dat zij door de hogere pensioenpremie niet in de rode cijfers belanden.”

De belangrijkste boosdoener is de lage rente. Veel pensioencontracten zijn afgesloten toen de rekenrente rond de 3% lag. Inmiddels is de marktrente gedaald naar 0,8%.

Bron: www.dft.nl van 26 april 2015.

Vorige pagina